Stichting Redt kleine Fady

Neuroblastoom is een kwaadaardige tumor die uitgaat van het sympathisch (onwillekeurig) zenuwstelsel en alleen bij kinderen voorkomt.

Neuroblastomen ontstaan waarschijnlijk als gevolg van een fout in de ontwikkeling van een voorloper cel van het sympathisch zenuwstelsel. Vermoedelijk is er dus al voor de geboorte in de kern van de cel iets beschadigd aan het erfelijk materiaal, het DNA of de chromosomen. Er zijn waarschijnlijk meerdere fouten nodig om tot echte tumorgroei te komen. Een aantal van deze fouten in het erfelijke materiaal is bekend, maar het is nog steeds niet duidelijk hoe een neuroblastoom precies ontstaat.

Elk jaar krijgen in Nederland ongeveer 25 kinderen een neuroblastoom. Bijna alle kinderen zijn jonger dan zes jaar. Bij de meeste kinderen zit de tumor in de buik, bij enkele in de borstholte, de hals of het bekken. Soms bevindt het neuroblastoom zich niet op één plaats, maar is het uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. De genezingskans van kinderen met een neuroblastoom is sterk afhankelijk van de uitbreiding van de tumor (d.w.z. de grootte en eventuele uitzaaiingen), de leeftijd van het kind en de genetische veranderingen in de tumorcellen. Laat u niet teveel leiden door cijfers, want er zijn veel factoren die de genezingskans beïnvloeden en elk kind en elke situatie is uniek.

Bron: VOKK, SKION

Donaties

Steun Stichting Redt kleine Fady stort uw donatie op rekeningnummer NL40 INGB 0006 8327 56 t.n.v. Stichting Redt kleine Fady.

Voor donaties vanuit het buitenland maak gebruik van het BIC nr. INGBNL2A NL40 INGB 0006 8327 56 t.n.v. Stichting Redt kleine Fady .ING Amsterdam

Binnengekomen donaties

Aantal bezoekers

Pagina views

Pagina views|Hits |Unieke bezoekers

  • Laatste 24 uur: 0
  • Laatste 7 dagen: 0
  • Laatste 30 dagen: 0
  • Nu online: 0
Translate »